Minicamping Gulikers
In het prachtige Heuvelland, kort bij de Belgische grens ligt onze minicamping!
Historie
In 1762 werd het stenen huis gebouwd door Mathilde Kremer en Isodorus Brand. De oorspronkelijke functie van het gebouw was een bierbrouwerij. Kenmerkend voor het huis zijn de getraliede ramen. Deze waren typerend voor deze tijd. Tussen 1730 en 1790 opereerden vanuit Zuid-Limburg (B en NL), achtereenvolgens 3 bendes die de naam Bokkenrijders droegen.
De hoeve de Chever dankt zijn naam aan de Cheversteen. Deze Cheversteen is het gesteente uit het boven-carboon die op deze plek aan de oppervlakte komt. Het hier ontsloten gesteente behoort tot het oudste deel van het boven-carboon, het Namurien, genoemd naar de stad Namen in de Belgische Ardennen. Het gesteente bestaat uit dunne schalielaagjes. Deze ontstonden onder hoge druk en samenpersing van kleibestanddelen door de gebergtevorming van de Eifel en de Ardennen.
In de loop der tijd werden er stallen bijgebouwd. Aan de vakwerkstijl kunt u afleiden dat deze op een later tijdstip zijn gebouwd. De functie van het bedrijf veranderde tot boerderij. In de 19 eeuw was het bedrijf reeds familiebezit. De huidige bewoners zijn de vijfde generatie in lijn welke het boerenbedrijf voortzetten.
Het huidige bedrijf bestaat uit melkveehouderij, akkerbouw, natuur beheer en natuurlijk kleinschalig kamperen
Het kamperen was al vroeg een goede combinatie met het boerenbedrijf. Sinds de jaren 70 maken al kampeerders gebruik van de gelegenheid om bij de boer te verblijven. Van kleinschalig kamperen (maximaal 5) tot de huidige vorm met 15 kampeereenheden. Wij willen u ook laten genieten van het mooie heuvelachtige landschap om en nabij Epen. Het landschap waarin wij dagelijks zorgen voor dieren en beplanting.
Het kampeerterrein is gescheiden van het boerenbedrijf voor de veiligheid van onze gasten. Dit door de werkzaamheden op het boerenbedrijf met tractoren en machines en tevens de aanwezigheid van waakhonden op het terrein. De boerderij is alleen te bezoeken in gezelschap van de boer/boerin. Hiervoor vragen wij uw begrip.